Gå direkt till innehåll

Ämnen: Musik

Exklusiv julkonsert på Nordiska museet i regi av Amanda Bergman

Nordiska museet bjöd in artisten och låtskrivaren Amanda Bergman att kurera en julkonsert. Resultatet är Hard Candy Christmas – en exklusiv julkonsert den 2 och 3 december tillsammans med Moonica Mac och Sebastian Murphy från Viagra Boys.

För att uppmärksamma Jenny Linds 200-årsdag visas elva föremål i en popup-utställning. Foto: Helena Bonnevier, Nordiska museet.

Nordiska museet hyllar superstjärnan Jenny Lind

1800-talets publik vittnade om en gudomlig röst, intensivt skådespeleri och en alldeles speciell utstrålning. Jenny Lind var en av världens mest firade sångerskor och ett kulturellt och medialt fenomen. Lagom till 200-årsdagen av hennes födelse den 6 oktober ställer Nordiska museet ut aldrig tidigare visade föremål ur samlingarna som tillhört, föreställer eller har använts av världsstjärnan.

Nordens bästa kultur och kvinnliga kreatörer firas på Best of Norden

Best of Norden är kulturfestivalen som uppmärksammar det främsta inom nordisk kultur idag. Den 5-7 oktober erbjuds möten med författare, film och musik på Nordiska museet. Dessutom litteratur som läkande kraft, Ingmar Bergman som dans och hur kulturhistorien kan se ut när också kvinnliga kreatörer räknas med.

Söndagen den 10 december, andra advent, blir en hel dags luciafirande med konsert och allsång på Nordiska museet.

Stämningsfull magisk december på Nordiska museet

Nya och gamla traditioner, luciafirande, allsång, mat, lek och musik. Nordiska museet firar december med öppet varje dag och med museets ståtliga gran som central gestalt. Startskottet går första advent då granen invigs och finalen är museets populära julgransplundring 13 och 14 januari.
Nu bjuder Nordiska museet på en magisk december i stora hallen. Startskottet går redan den första advent då

Isländska Hjartastein är en av de nominerade filmer som visas under Best of Norden Kulturfestival.®SF Studios Production & Join Motion Pictures Photo Roxana Reiss

Nordens bästa film och litteratur firas på Nordiska museet

I november utser Nordiska rådet det bästa inom nordisk kultur i fem kategorier. Nomineringarna firas under kulturfestivalen Best of Norden som pågår den 20-22 oktober, i år för första gången på Nordiska museet i Stockholm.
–Nordiska museet handlar om livet och vardagen för människor i Norden – igår, idag och imorgon. Därför är det med glädje och självklarhet vi låter stora hallen bli en aren