Gå direkt till innehåll
Isländska Hjartastein är en av de nominerade filmer som visas under Best of Norden Kulturfestival.®SF Studios Production & Join Motion Pictures Photo Roxana Reiss
Isländska Hjartastein är en av de nominerade filmer som visas under Best of Norden Kulturfestival.®SF Studios Production & Join Motion Pictures Photo Roxana Reiss

Nyhet -

Nordens bästa film och litteratur firas på Nordiska museet

I november utser Nordiska rådet det bästa inom nordisk kultur i fem kategorier. Nomineringarna firas under kulturfestivalen Best of Norden som pågår den 20-22 oktober, i år för första gången på Nordiska museet i Stockholm.

Nordiska museet handlar om livet och vardagen för människor i Norden – igår, idag och imorgon. Därför är det med glädje och självklarhet vi låter stora hallen bli en arena för det bästa inom nordisk film och litteratur som speglar just det, säger Sanne Houby-Nielsen, Nordiska museets styresman.

Under festivalens tre dagar fylls museets stora hall med visningar av nominerade filmer, däribland svenska Sameblod, samtal med nominerade författare och kulturpersonligheter, musik och mycket annat. Best of Norden Kulturfestival är ett samarrangemang mellan Nordiska ministerrådet, Nordiska rådet, Kulturbyrån, Nordisk Film & TV Fond och Nordiska museet. Nordiska rådet tillkännager pristagarna den 1 november i Helsingfors.

Ordinarie museientré gäller (vuxen 100 kr, t o m 18 år fri entré). 
Festivalpass för alla 3 dagar à 185 kr via ticketmaster.se.

Fullständigt festivalprogram

Fakta
Best of Norden kulturfestival arrangeras av Nordiska ministerrådets informationskontor och Kulturbyrån med anledning av Nordiska rådets priser, på uppdrag av Nordiska ministerrådet, Nordiska rådet och Nordisk Film & TV Fond, i samarbete med Nordiska museet och Föreningen Norden. 2017 års upplaga äger rum på Nordiska museet i Stockholm.

Nordiska rådets priser 2017 delas ut i de fem kategorierna litteratur, barn- och ungdomslitteratur, film, musik och natur och miljö. Pristagarna tillkännages den 1 november 2017 i Helsingfors. Nordiska rådets priser har som syfte att öka intresset för den nordiska kulturgemenskapen och för nordiskt miljösamarbete, samt att erkänna enastående konstnärliga och miljömässiga initiativ. Därtill bidrar priserna till att stärka och synliggöra den nordiska samarbetsprofilen.

Nordiska museet är Sveriges största kulturhistoriska museum och handlar om livet och människor i Norden från 1520 och framåt.

För mer information
Li Franzén
Programkoordinator Nordiska museet
li.franzen@nordiskamuseet.se
08-519 547 52, 0733-92 51 63
 




Relaterade länkar

Ämnen

Kontakter

Emma Reimfelt

Emma Reimfelt

Presskontakt Kommunikationschef 08-519 545 59
Sofia Hiller

Sofia Hiller

Presskontakt Pressansvarig, Nordiska museet 08-519 545 18