Gå direkt till innehåll
För de unga besökarna öppnar ett stort familjeområde med nya inspirerande lekmiljöer som invigs till midsommar. Foto: Peter Segemark, Nordiska museet.
För de unga besökarna öppnar ett stort familjeområde med nya inspirerande lekmiljöer som invigs till midsommar. Foto: Peter Segemark, Nordiska museet.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Sommarsäsongen på Julita gård

Julita gård bjuder in till pressvisning inför sommarsäsongen. Nordiska museets herrgårdsmiljö Julita gård smygstartar med helgöppet den 18 maj och håller öppet dagligen från 17 juni till 13 augusti med visningar i de kulturhistoriska miljöerna och gröna parkerna.

Varmt välkommen på visning torsdag 25 maj 10.00–12.00
Vi presenterar sommarens nyheter och Gustav Leonhardt, ny kökschef på Julita Wärdshus, berättar om säsongens matupplevelser.
Plats: Julita gård, 643 98 Julita, utanför Katrineholm.

Vänligen o.s.a. senast den 22 maj till sofia.hiller@nordiskamuseet.se eller 072-973 28 30.

Säsongen på Julita gård bjuder på trädgårdsevenemang och nya upplevelser för barnfamiljer. Några av sommarens många höjdpunkter är Pelargondagen 27 maj, traditionsenligt midsommarfirande, Humledagen 19 augusti och Julitafestivalens 30-årsjubileum med kammarmusik och internationella toppartister.

Under sommaren iscensätts det gränsöverskridande projektet En blomma för dagen av och med Helena Franzén, koreograf, Maria Ericson, skådespelare och textdramaturg, samt Martin Bergström, konstnär och designer. Projektet kommer att synas på ett par fasta platser i parken och avslutas under sensommaren med en performativ vandring och workshops.

För de unga besökarna öppnar ett stort familjeområde med nya inspirerande lekmiljöer som invigs till midsommar. Kaféet på Julita och Julita Wärdshus håller öppet för fika, lunch och kulinariska upplevelser.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Emma Reimfelt

Emma Reimfelt

Presskontakt Kommunikationschef 08-519 545 59
Sofia Hiller

Sofia Hiller

Presskontakt Pressansvarig, Nordiska museet 08-519 545 18

Relaterat innehåll