Gå direkt till innehåll
Julita gårds huvudbyggnad

Bild -

Julita gårds huvudbyggnad

Julita gårds huvudbyggnad. Omslagsbilden till antologin Julita gård – Människor och landskap under tusen år.
Peter Segemark/ Nordiska museet
Licens:
Medieanvändning
Innehållet får laddas ner, användas och delas i olika mediekanaler av t.ex. journalister, bloggare, krönikörer, opinionsbildare etc., i syftet att förmedla, redogöra för och kommentera ert pressmeddelande, inlägg eller information, så länge innehållet används oförändrat och i dess helhet. Upphovsmannen ska anges i den omfattning och på det sätt god sed kräver (vilket bl.a. innebär att fotografer till bilder nästan alltid måste anges).
Av:
Peter Segemark/ Nordiska museet
Filformat:
.jpg
Storlek:
2000 x 1331, 3,58 MB
Ladda ner

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Emma Reimfelt

Emma Reimfelt

Presskontakt Kommunikationschef 08-519 545 59
Sofia Hiller

Sofia Hiller

Presskontakt Pressansvarig, Nordiska museet 08-519 545 18

Relaterat innehåll

För de unga besökarna öppnar ett stort familjeområde med nya inspirerande lekmiljöer som invigs till midsommar. Foto: Peter Segemark, Nordiska museet.

Pressinbjudan: Sommarsäsongen på Julita gård

Julita gård bjuder in till pressvisning torsdag 25 maj inför sommarsäsongen. Nordiska museets herrgårdsmiljö Julita gård smygstartar med helgöppet den 18 maj och håller öppet dagligen från 17 juni till 13 augusti med visningar i de kulturhistoriska miljöerna och gröna parkerna.

Kulinarisk sommar på Julita gård

Kulinarisk sommar på Julita gård

I sommar kan Julita gård tillsammans med Julita Wärdshus erbjuda en två dagars rofylld hemester med parkbesök och middagspaket med övernattning och frukost. Här kan gästerna promenera i en unik kulturhistorisk miljö och njuta av Julita gårds vackra park.

Julita gård och trädgårdar har öppet dagligen under perioden 15 juni–25 augusti. Foto: Peter Segemark/Nordiska museet.

Sommarsäsongen på Nordiska museets slott och gårdar

Snart öppnar Nordiska museets slott och gårdar inför sommaren med visningar och inbjudande gröna parker. Säsongen på Julita gård och trädgårdar bjuder på trädgårdsevenemang och aktiviteter för barnfamiljer. Svindersvik sommarnöje i Nacka och Tyresö slott och park håller öppet för visningar mot förköp på lördagar och söndagar från 25 maj till 8 september.

Säsongen på Julita gård och trädgårdar bjuder på trädgårdsevenemang och aktiviteter för barnfamiljer. Foto: Peter Segemark, Nordiska museet.

Pressinbjudan: Sommaren på Julita gård och trädgårdar

Julita gård bjuder in till pressvisning den 23 maj kl 10-12 inför sommarsäsongen. Nordiska museets herrgårdsmiljö Julita gård smygstartar med helgöppet den 25 maj och håller öppet dagligen från 15 juni till 25 augusti med visningar i herrgårdsbyggnaden om livet på gården.

Julita gård i hjärtat av Sörmland har öppet med varsamhet ons-sön 17 juni–14 augusti 2020. Foto: Peter Segemark, Nordiska museet.

​Julita gård öppnar med varsamhet den 17 juni

Julita gård öppnar med varsamhet för en annorlunda säsong den 17 juni. Parken, museibutiken och caféet samt de flesta historiska miljöer håller öppet onsdag-söndag till och med 14 augusti med två dagliga utomhusvisningar. Däremot hålls Stora huset stängt och familjeverksamheten med Pettson och Findus är inställd på grund av rådande situation.

Julita gård kommer att ha öppet dagligen under perioden 1 juni–31 augusti. Foto: Peter Segemark/ Nordiska museet.

Nordiska museets slott och gårdar öppnar upp igen sommaren 2022

Stiftelsen Nordiska museet öppnar åter igen Julita gård, Tyresö slott och Svindersvik till sommarsäsongen 2022. På Djurgården öppnar en ny utställning 11 mars och publiksuccéerna ”Nordens Paris” och ”Arktis – medan isen smälter” fortsätter.

Ny bok med aktuell forskning berättar om Julita gård under tusen år

Ny bok med aktuell forskning berättar om Julita gård under tusen år

Nordiska Museets förlag ger ut boken Julita gård – Människor och landskap under tusen år som baseras på ny kunskap från aktuell forskning. Tillsammans ger 18 författare en generöst illustrerad skildring av en unik historisk plats och dess invånare, från forntid till nutid.