Gå direkt till innehåll
Nordiska museets stora hall lyser i blått under Natt på Nordiska museet. Foto: Emma Fredriksson/ Nordiska museet
Nordiska museets stora hall lyser i blått under Natt på Nordiska museet. Foto: Emma Fredriksson/ Nordiska museet

Nyhet -

Upplev en mystisk natt på Nordiska museet under höstlovet

Nordiska museet anordnar för tionde året den populära barn- och familjeaktiviteten Natt på Nordiska museet. 29 och 31 oktober bjuds barnfamiljer och halloweenfirare in till en unik, interaktiv museiupplevelse efter stängningstid.

Porten är låst, lamporna släckta och personalen har gått hem. Eller? Det är något magiskt med den gamla museibyggnaden. Ryktet säger att allt vaknar till liv under natten…

Under två höstlovskvällar får äventyrslystna besökare chansen att följa med på spännande vandringar i ett stängt Nordiska museet, som börja leva efter mörkrets inbrott.

Temat för Natt på Nordiska museet skiftar från år till år, och i höst inspireras evenemanget av museets nya utställning Arktis – medan isen smälter. Nattvandrare kan förvänta sig upptinade farsoter, en despotisk kung, försvunna barn och rysliga arktiska myter.

Under Natt på Nordiska museet väcks historien till liv för en kväll. Det är som att resa i en magisk tidsmaskin! Besökaren får möta det förflutna och kunskap förmedlas på ett spännande och engagerande sätt. En upplevelse utöver det vanliga där verkligheten oftast överträffar dikten, säger Lena Bergqvist, programproducent på Nordiska museet.

Natt på Nordiska museet rekommenderas från 6 år. Mer information finns i kalendariet på Nordiska museets hemsida. Biljetter till Natt på Nordiska museet säljs exklusivt via Ticketmaster.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner

Presskontakt

Lena Bergqvist

Lena Bergqvist

Publik producent 08-51954771

Relaterat material

Relaterade nyheter