Gå direkt till innehåll
Julita gård ligger i hjärtat av Sörmland, 25 km utanför Katrineholm, och ägs av Stiftelsen Nordiska museet. Foto: Nordiska museet.
Julita gård ligger i hjärtat av Sörmland, 25 km utanför Katrineholm, och ägs av Stiftelsen Nordiska museet. Foto: Nordiska museet.

Nyhet -

Julita Wärdshus tar över driften av Julita gårds logier

Nu står det klart att Julita Wärdshus tar över driften av Julita gårds logier. Till sommarsäsongen finns återigen möjligheten att övernatta i Julita gårds herrgårdsmiljö och vandrarhem.

– Vi är väldigt glada över att återigen kunna erbjuda publiken övernattning och det är verkligen en vinn-vinn-situation för oss båda att kunna optimera besökserbjudandet på Julita gård och Julita Wärdshus. Jag ser fram emot att utveckla potentialen för publiken genom det nya samarbetet, säger Sanne Houby-Nielsen, styresman på Stiftelsen Nordiska museet.

– Vi har länge drömt om att kunna erbjuda våra gäster en helhetsupplevelse och kommer nu kunna erbjuda middagspaket med övernattning och frukost, säger Kristofer Winnerhed, köksmästare på Julita Wärdshus.

Under pandemin har stiftelsen noterat ett mycket stort intresse för sina parker i olika kommuner och förbereder nu parken på Julita inför sommaren. Stiftelsen tror att de kulturhistoriska miljöerna och trädgårdarna kommer fortsätta locka många besökare. Julita gårds inomhusmiljöer kommer dock fortsatt vara stängda och genomgå en renovering i syftet att så småningom förstärka besöksupplevelsen. Under året kommer även Julita gårds väderkvarn från 1855 att restaureras.

– Vi är mycket nöjda över det utökade samarbetet med Julita Wärdshus som ger ett mervärde till våra besökare. Utöver den fantastiska och välbesökta parken och trädgården är området kring Julita gård stort och bjuder in till en kulturhistorisk vandring. De besökare som vill har möjlighet att förlänga sitt besök med god mat och övernattning i kulturhistorisk miljö och njuta en tvådagars hemester, säger Sara Källström, avdelningschef Publik på Stiftelsen Nordiska museet.

Logierna öppnar för bokning senare under våren.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Sara Källström

Sara Källström

Chef för publika avdelningen
Sofia Hiller

Sofia Hiller

Presskontakt Pressansvarig, Nordiska museet 08-519 545 18

Relaterat innehåll