Gå direkt till innehåll
Med anledningen av situationen kring Covid-19 stänger museet all publik verksamhet från och med lördag 31 oktober. Museet håller stängt tills åtminstone 19 november. Foto: Emma Fredriksson/Nordiska museet.
Med anledningen av situationen kring Covid-19 stänger museet all publik verksamhet från och med lördag 31 oktober. Museet håller stängt tills åtminstone 19 november. Foto: Emma Fredriksson/Nordiska museet.

Pressmeddelande -

Nordiska museet stänger tillfälligt

Med anledning av Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd för personer som vistas i Stockholms län håller Nordiska museet stängt från och med lördagen den 31 oktober och tre veckor framåt för att bidra till att minska smittan av coronaviruset i samhället. Museet planerar att öppna igen den 20 november.

Från och med den 29 oktober uppmanas alla som vistas i Stockholms, Västra Götalands och Östergötlands län att avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Beslutet gäller till och med den 19 november 2020, men kan förlängas. Klicka här för mer information om Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Besökare som har förbokat biljetter och visningar kommer att bli kontaktade via mail för ombokning eller återköp. 

Alltid öppet digitalt
Via webbplatsen och sociala medier kan besökare ta del av museets digitala samlingar. På webbplatsen finns ett stort utbud av digitala visningar och webbutiken är öppen dygnet runt.

Pågående insamlingar
Hur påverkar coronaviruset vår vardag? I våras startade museet en digital insamling där alla kan dela med sig av sin upplevelse och erfarenhet av coronavirusets framfart. Läs mer om coronainsamlingen här.

Skolbarn kan lämna sin berättelse om vardagen i insamlingen Mitt liv. Läs mer om insamlingen Mitt liv här.

Ämnen

Regioner


Nordiska museet berättar om hur människor i Norden bott, ätit, klätt sig och firat sina traditioner från 1500-talet och framåt. Utställningarna visar heminredning, mode och smycken, glas, porslin och annat som människor omger sig med till vardags och till fest. Byggnaden på Djurgården är en upplevelse i sig. Nordiska museet äger och driver också Tyresö slott, Julita gård, sommarnöjet Svindersvik och Härkeberga kaplansgård.

Kontakter

Sofia Hiller

Sofia Hiller

Presskontakt Pressansvarig, Nordiska museet 08-519 545 18
Emma Reimfelt

Emma Reimfelt

Presskontakt Kommunikationschef 08-519 545 59

Relaterat innehåll