Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nordiska museet fortsätter attrahera fler besökare

2016 var ett framgångsrikt år för Stiftelsen Nordiska museet som inte omfattas av fri entré-reformen. Totalt besökte runt 600 000 personer stiftelsen och bland annat öppnades en av de största temautställningarna på flera år; Nordiskt ljus.

Det höga besöksantalet är en markant ökning av antalet besökare under det år som fri entré-reformen funnits. Eftersom entréavgifter är en avgörande faktor i Nordiska museets ekonomi hoppas museet nu att kunna utveckla verksamheten och upplevelserna för besökarna ytterligare.

–Jag är mycket lättad och glad över att Nordiska museet inte tappar besökare trots att vi inte kan erbjuda fri entré. Vi har satsat stort på en allsidig verksamhet med ett brett tilltal utan att kompromissa på kvalitet och sakkunskap och det har gett resultat, säger styresman Sanne Houby-Nielsen.

I oktober förra året öppnade Nordiska museet utställningen Nordiskt ljus, en temasatsning som innehöll flera utställningsdelar, norrskensupplevelse, ett innovativt barnspår och stort programutbud för både vuxna och barn. Museet utvidgade även både öppettider och evenemang på Tyresö Slott och Julita gård. Sammantaget var detta viktiga delar av stiftelsens framgångsfaktorer.

–Det känns förstås väldigt roligt att besökarna fortsätter välja oss trots konkurrensen från de museer som är med i fri entré-reformen. Det möjliggör att vi även fortsättningsvis kan erbjuda en kunnig och spännande upplevelse för de som gästar oss, säger styresman Sanne Houby-Nielsen.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Emma Reimfelt

Emma Reimfelt

Presskontakt Kommunikationschef 08-519 545 59
Sofia Hiller

Sofia Hiller

Presskontakt Pressansvarig, Nordiska museet 08-519 545 18