Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Inbjudan till pressvisning av Crystallofolia

Välkommen på pressvisning på Nordiska museet, onsdagen den 5 februari 2020 kl. 15.00–16.00.

Inspirerad av frusna ögonblick, väsen från den nordiska folktron och naturfenomenet frostblommor har designer Martin Bergström skapat en skulptural kollektion av återvunna textilier. I utställningen Crystallofolia visas nio kreationer ur kollektionen med samma namn, tillsammans med fotografier av Carl Bengtsson. 

Martin Bergström och Aron Erstorp, gruppledare för Nordiska museets Center för dräkt och mode, berättar om kollektionen och visar utställningen.

Information

  • Plats: Nordiska museet, Djurgårdsvägen 6–16. Ingång via huvudentrén.
  • OSA: Anmäl dig senast måndag den 3 februari till sofia.hiller@nordiskamuseet.se
  • Vill du göra förhandsreportage eller boka en intervjutid? Kontakta sofia.hiller@nordiskamuseet.se, 08-519 545 18, 0729-73 28 30.
  • Pressmeddelande och pressbilder finns relaterat i denna inbjudan.
  • Utställningen öppnar för allmänheten torsdagen den 6 februari 2020.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Nordiska museet berättar om hur människor i Norden bott, ätit, klätt sig och firat sina traditioner från 1500-talet och framåt. Utställningarna visar heminredning, mode och smycken, glas, porslin och annat som människor omger sig med till vardags och till fest. Byggnaden på Djurgården är en upplevelse i sig. Nordiska museet äger och driver också Tyresö slott, Julita gård, sommarnöjet Svindersvik och Härkeberga kaplansgård.

Kontakter

Sofia Hiller

Sofia Hiller

Presskontakt Pressansvarig, Nordiska museet 08-519 545 18

Relaterat innehåll