Gå direkt till innehåll
Julita gård kommer att ha öppet dagligen under perioden 1 juni–31 augusti. Foto: Peter Segemark/ Nordiska museet.
Julita gård kommer att ha öppet dagligen under perioden 1 juni–31 augusti. Foto: Peter Segemark/ Nordiska museet.

Nyhet -

Nordiska museets slott och gårdar öppnar upp igen sommaren 2022

Stiftelsen Nordiska museet öppnar åter igen Julita gård, Tyresö slott och Svindersvik till sommarsäsongen 2022. På Djurgården öppnar en ny utställning 11 mars och publiksuccéerna ”Nordens Paris” och ”Arktis – medan isen smälter” fortsätter.

Vi ser verkligen fram emot att få bjuda in publiken igen till Nordiska museets fantastiska slott och gårdar. De senaste två åren med pandemin har, precis som för många andra verksamheter, varit den ekonomiskt tuffaste perioden i museets historia. Nu blickar vi framåt och förbereder oss för det nya året och hoppas på många besökande, nya som gamla, säger Sanne Houby-Nielsen, styresman på Stiftelsen Nordiska museet.

Den 11 mars öppnar utställningen ”Come to Norden” på Nordiska museet. Utställningen bjuder på en visuell drömresa genom reseaffischernas Norden från perioden 1890–1960. Nordiska museet har haft en välbesökt höst med publiksuccén ”Nordens Paris” som pågår till och med 22 september och storsatsningen ”Arktis – medan isen smälter” står kvar hela 2022.

Nordiska museets slott och gårdar 2022
Julita gård kommer att ha öppet dagligen 1 juni–31 augusti kl 11–16 med butik, öppna byggnader och utställningar, dagliga visningar inom- och utomhus, familjevisningar och andra aktiviteter för familjer. Under säsongen kommer också evenemang och programaktiviteter i både egen regi och i samarbete med externa aktörer att genomföras.

På Tyresö slott och Svindersvik kommer det att vara öppet lördagar och söndagar under perioden 28 maj–4 september för visning och med programverksamhet i samarbete med externa aktörer.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Emma Reimfelt

Emma Reimfelt

Presskontakt Kommunikationschef 08-519 545 59
Sofia Hiller

Sofia Hiller

Presskontakt Pressansvarig, Nordiska museet 08-519 545 18