Gå direkt till innehåll
Scenografin i Tidsvalvet ger inramning åt närmare 200 kulturhistoriska föremål ur Nordiska museets samlingar. Foto: Carl Thorborg/Nordiska museet.
Scenografin i Tidsvalvet ger inramning åt närmare 200 kulturhistoriska föremål ur Nordiska museets samlingar. Foto: Carl Thorborg/Nordiska museet.

Nyhet -

Nordiska museet till final i Årets utställning 2020

Nordiska museets stora barnsatsning ”Tidsvalvet " är en av tre finalister i tävlingen ”Årets utställning 2020”. Vinnande bidrag offentliggörs under Sveriges Museers digitala vårmöte den 27 april.

I "Tidsvalvet", Nordiska museets storsatsning på barnens historia, kan barn mellan 8 och 12 år utforska hur deras vardag kunde ha sett ut om de levt i en annan tid. Det är en interaktiv upplevelse, baserad på verkliga händelser under de senaste 150 åren.

För andra året i rad nomineras vi för ”Årets utställning”, förra året för ”Arktis – medan isen smälter” och nu med ”Tidsvalvet”. Det är extra roligt att en satsning på barns historiemedvetenhet och en museiupplevelse för och om barn blir uppmärksammad av omvärlden och branschen, säger Sanne Houby-Nielsen, styresman på Stiftelsen Nordiska museet.

Finalister och vinnare till "Årets utställning 2020" utses av föreningen "Forum för utställare". Följande utställningar (utan inbördes ordning) är i final:

  • Konstig känsla känns bra, ArkDes
  • Tidsvalvet, Nordiska museet
  • Aquanauts: Expeditionen, Avesta Art/ Verket

Nordiska museet återöppnar med varsamhet för publik den 22 mars. I Stora hallen visas "Arktis – medan isen smälter" och "Tidsvalvet" är öppet mot förköp till tidsbestämda tidspass med begränsat antal platser.

Läs mer om tävlingen här forumforutstallare.se/arets-utstallning/

Läs mer om Tidsvalvet på nordiskamuseet.se/tidsvalvet

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Sofia Hiller

Sofia Hiller

Presskontakt Pressansvarig, Nordiska museet 08-519 545 18
Emma Reimfelt

Emma Reimfelt

Presskontakt Kommunikationschef 08-519 545 59

Relaterat innehåll