Gå direkt till innehåll
Foto: Erik Holmén/ Nordiska museet
Foto: Erik Holmén/ Nordiska museet

Nyhet -

Kvinnohistorisk skrivstuga på Nordiska museet

Var med och skriv in fler kvinnor i världens mest använda uppslagsverk på nätet – Wikipedia – den 16 augusti då Nordiska museet, Stockholms Kvinnohistoriska och Musikverket anordnar en skrivstuga på temat kvinnor inom mode. 

Jämställdhetsglappet på Wikipedia är stort. Omkring fyra gånger så många av artiklarna handlar om män som om kvinnor. Runt 90 procent av artiklarna är skrivna av män. Under den stora internationella konferensen Wikimania Stockholm har vi en chans att minska glappet.

Tillsammans med Musikverket och Stockholms Kvinnohistoriska anordnar vi två skrivstugor för att öka antalet artiklar om och av kvinnor på Wikipedia inom ämnena scenkonst och mode. Vilka artiklar behöver kompletteras med mer fakta och vilka kvinnor saknas helt i historien på Wikipedia?

Alla intresserade är välkomna att delta, skrivstugan är gratis och hålls i Nordiska museets bibliotek. Medtag dator så bjuder vi på källmaterial, kunniga experter och fika.

Föranmälan sker via mail till anmalan@musikverket.se. 

Dagen innan, 15 augusti, ordnas ytterligare en skrivstuga – denna gång på Musik- och teaterbiblioteket med tema kvinnor inom scenkonst.

För mer information

Aron Ambrosiani, producent för digitala medier 
08-5195 45 64
aron.ambrosiani@nordiskamuseet.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Emma Reimfelt

Emma Reimfelt

Presskontakt Kommunikationschef 08-519 545 59
Sofia Hiller

Sofia Hiller

Presskontakt Pressansvarig, Nordiska museet 08-519 545 18