Gå direkt till innehåll
Alla välkomnas till att rita sin favoritblomma på Nordiska museets parkering under den trafiksmarta testveckan på Djurgården 2-7 juni. Foto: Nordiska museet.
Alla välkomnas till att rita sin favoritblomma på Nordiska museets parkering under den trafiksmarta testveckan på Djurgården 2-7 juni. Foto: Nordiska museet.

Låt asfalten blomma

Tid 2 Juni 2022 – 7 Juni 2022

Plats Nordiska museet, Djurgårdsvägen 6-16, Stockholm

Var med och förvandla parkeringsplatsen framför Nordiska museet till en blomsteräng under den bilfria veckan på Djurgården 2–7 juni. Välkommen att rita din favoritblomma!

Under den trafiksmarta veckan på Djurgården 2–7 juni ger Nordiska museet plats åt alla som vill att vara med och skapa en sommaräng av asfaltsblommor där bilar normalt står.

Trafiksmart vecka 2–7 juni

Den trafiksmarta testveckan är en del i ett större arbete för ett mer tillgängligt Djurgården för alla. Fokus är på förbättrad infrastruktur, en ny gång- och cykelbro och mer kollektivtrafik, medan bilen får stå tillbaka och ge plats åt människor.

Bra sätt att ta sig till Djurgården 2–7 juni

Under testveckan kör kollektivtrafiken extra för att alla ska kunna komma hit. Med många härliga evenemang i staden kommer trafiken att påverkas generellt dessa dagar. Kom ihåg att det inte är några köer på vattnet, så välj gärna båt, eller under jord – dvs. tunnelbanan går. Från Karlaplan kommer också extra bussar gå hit till Djurgården, för den som inte vill promenera.

Planera gärna din resa, håll koll via SL-appen och ta lite extra tid på dig. Men vi lovar att det kommer att vara värt resan. Det är folkfest i staden och du är inbjuden.

Mer information finns här på royaldjurgarden.se

Kontakter

Emma Reimfelt

Emma Reimfelt

Presskontakt Kommunikationschef 08-519 545 59
Sofia Hiller

Sofia Hiller

Presskontakt Pressansvarig, Nordiska museet 08-519 545 18