Gå direkt till innehåll
Foto: Erik Holmén/ Nordiska museet.
Foto: Erik Holmén/ Nordiska museet.

Kvinnohistorisk skrivstuga: Kvinnor inom mode

Tid 16 Augusti 2019 10:00 – 17:00

Plats Nordiska museets bibliotek

Vill du vara med och skriva in fler kvinnor i världens mest använda uppslagsverk på nätet – Wikipedia? Välkommen på skrivstuga med Stockholms Kvinnohistoriska, Musikverket och Nordiska museet. Medtag dator så bjuder vi på källmaterial, kunniga experter och fika.

Jämställdhetsglappet på Wikipedia är stort. Omkring fyra gånger så många av artiklarna handlar om män som om kvinnor. Runt 90 procent av artiklarna är skrivna av män. Under den stora internationella konferensen Wikimania Stockholm har vi en chans att minska glappet.

Tillsammans med Musikverket och Stockholms Kvinnohistoriska anordnar Nordiska museet två skrivstugor för att öka antalet artiklar om och av kvinnor på Wikipedia inom ämnena scenkonst och mode. Vilka artiklar behöver kompletteras med mer fakta och vilka kvinnor saknas helt i historien på Wikipedia?

Alla intresserade är välkomna att delta, skrivstugan är gratis och hålls i Nordiska museets bibliotek. Föranmäl dig gärna så vi vet hur många som kommer! Skicka ett mail till anmalan@musikverket.se. Ett bra sätt att förbereda sig är att skapa ett konto så att du har det klart.

Dagen innan, 15 augusti, ordnas ytterligare en skrivstuga – denna gång på Musik- och teaterbiblioteket med tema kvinnor inom scenkonst.

Kategorier

Kontakter

Emma Reimfelt

Emma Reimfelt

Presskontakt Kommunikationschef 08-519 545 59
Sofia Hiller

Sofia Hiller

Presskontakt Pressansvarig, Nordiska museet 08-519 545 18