Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan till modevisning med Beckmans på Nordiska museet

Den 18 februari bjuder Nordiska museet och Beckmans designhögskolas modestudenter till en modevisning i museets stora hall. I kollektionerna tolkar sistaårselever på Beckmans modeprogram sex svenska modemärken som jobbar framåtblickande med hållbarhet. Projektet ”Window Shopping – Fashion Collaboration” visades på modeveckan i Köpenhamn i januari, nu blir det första gången i Stockholm.

I kollektionerna tolkar 13 studenter modemärkena Axel Arigato, Filippa K, Hope, House of Dagmar, Nudie Jeans och Rave Review.

Välkommen 

Tisdagen den 18 februari 

Tid: insläpp kl 15.00, visningen börjar kl 15.30.

Plats: Stora hallen, Nordiska museet, Djurgårdsvägen 6–16. Ingång via huvudentrén.

Visningen är öppen för allmänheten och har fri entré.

Anmäl dig gärna till sofia.hiller@nordiskamuseet.se

En tredjedel av Nordiska museets samlingar består av dräkt, textil och mode som erbjuder inspiration för framtida modeskapare. Nordiska museets Center för dräkt och mode har de senaste åren öppnat flera utställningar och nyligen en utställning med Martin Bergströms kollektion Crystallofolia som helt bygger på återbruk. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Nordiska museet berättar om hur människor i Norden bott, ätit, klätt sig och firat sina traditioner från 1500-talet och framåt. Utställningarna visar heminredning, mode och smycken, glas, porslin och annat som människor omger sig med till vardags och till fest. Byggnaden på Djurgården är en upplevelse i sig. Nordiska museet äger och driver också Tyresö slott, Julita gård, sommarnöjet Svindersvik och Härkeberga kaplansgård.

Kontakter

Sofia Hiller

Sofia Hiller

Presskontakt Pressansvarig, Nordiska museet 08-519 545 18

Relaterat innehåll