Gå direkt till innehåll
Supersöndag med Kamratpostens 125-årskalas  på Nordiska museet

Nyhet -

Supersöndag med Kamratpostens 125-årskalas på Nordiska museet

Kamratposten fyller 125 år och firar med kalasdag på Nordiska museet den 28 maj. Alla är välkomna till en Supersöndag på museet fylld med upplevelser från KP:s värld.

Nordiska museet och Kamratposten är sprungna ur samma tidsanda med siktet inställt på folkbildning och har sedan slutet av 1800-talet handlat om allmängiltiga företeelser och om människors vardag. Nordiska museet berättar om människor i Norden förr och nu och Kamratposten speglar livet och vardagen för barn och unga. Den 28 maj blir det KP-kalasdag på Nordiska museet för att fira att det i mars var 125 år sedan det första numret gavs ut, då som Folkskolans barntidning. Alla är välkomna att ställa föräldrafria frågor till Fox i Kropp och knopp live, skapa egna serier och delta i serietecknarworkshops med skaparna bakom KP-serierna Lisa Sylt och Bleckmossen. Det finns också chans att beställa önskebilder från tecknarna som finns på plats under dagen, gå på tipspromenad om KP:s historia, tillverka pins av KP-tidningar, träffa maskotarna K och P och förstås hänga med kompisar och läsa en massa KP-tidningar. Som alltid på Nordiska museets Supersöndagar är 1890-talsmiljön Lekstugan öppen, barnens magiska Ljusresan genom utställningen Nordiskt ljus igång liksom Tidsdeckarna – för alla kluriga som med historien till hjälp vill lösa gåtan med den försvunna marsipangrisen. Självklart kan man hänga vid ljuspysselbordet när skaparlusten väcks.

Nordiska museet är öppet 10–17. Kalaset pågår hela dagen och ingår i entrén till museet (fri entré för barn och ungdomar till och med 18 år, 50 kr/vuxen).

KP-kalas – Kamratposten 125 år

Var: Nordiska museet, Djurgårdsv. 6-16, Stockholm.
När: Söndag 28 maj 2017 kl. 10–17

Kamratposten,
även kallad KP, är en svensk tidning för barn och unga mellan åtta och femton år grundad av läraren Stina Quint under namnet Folkskolans barntidning. KP skriver om aktuella och allmängiltiga saker på ett lättförståeligt och neutralt sätt. Första utgåvan kom den 16 mars 1892.

Nordiska museet är Sveriges största kulturhistoriska museum. Museet handlar om människor i Sverige och Norden, igår, idag och imorgon och i vardag som högtid. Museet grundades av Artur Hazelius år 1873, då som Skandinavisk-etnografisk samling.

För mer information

Annika Gooch, programansvarig Nordiska museet
annika.gooch@nordiskamuseet.se
08-519 547 52

Lotta Wallgren, presskontakt Nordiska museet
lotta.wallgren@nordiskamuseet.se
08-519 545 17

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Emma Reimfelt

Emma Reimfelt

Presskontakt Kommunikationschef 08-519 545 59
Sofia Hiller

Sofia Hiller

Presskontakt Pressansvarig, Nordiska museet 08-519 545 18