Gå direkt till innehåll
Nordiska museet

Bild -

Nordiska museet

Karolina Kristensson/Nordiska museet
Licens:
Medieanvändning
Innehållet får laddas ner, användas och delas i olika mediekanaler av t.ex. journalister, bloggare, krönikörer, opinionsbildare etc., i syftet att förmedla, redogöra för och kommentera ert pressmeddelande, inlägg eller information, så länge innehållet används oförändrat och i dess helhet. Upphovsmannen ska anges i den omfattning och på det sätt god sed kräver (vilket bl.a. innebär att fotografer till bilder nästan alltid måste anges).
Av:
Karolina Kristensson/Nordiska museet
Filformat:
.jpg
Storlek:
4856 x 3640, 5,44 MB
Ladda ner

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Emma Reimfelt

Emma Reimfelt

Presskontakt Kommunikationschef 08-519 545 59
Sofia Hiller

Sofia Hiller

Presskontakt Pressansvarig, Nordiska museet 08-519 545 18

Relaterat innehåll

Foto: Karolina Kristensson/Nordiska museet.

Brand hotade Nordiska museet

En kraftig brand i en restaurang på Djurgården hotade i natt att spridas till Nordiska museet. Vid 06-tiden var branden helt släckt och Nordiska museets byggnad är oskadad.

Foto: Mats Landin, Nordiska museet

Stiftelsen Nordiska museet och effekterna av coronaviruset

Stiftelsen Nordiska museet har beslutat att tillfälligt stänga museet på Djurgården från den 23 mars för publik verksamhet. Verksamheten håller dock öppet i digitala kanaler med insamlingar och dagliga visningar. Visningsverksamheten på museet och på stiftelsens slott och gårdar ställs in under sommaren medan ambitionen är att hålla parker och trädgårdar tillgängliga.

I Tidsvalvet möter du Artur Hazelius, Nordiska museets grundare, och Fabella – en nutida "skaffare" som reser i tiden och samlar in barns bortglömda historier. "Skaffare” kallades de som tidigare deltog i insamlandet av föremål till museet. Foto: MYT

Nordiska museet storsatsar på barnens egen historia

Öppnandet av Tidsvalvet, museets nya storsatsning på barnens historia, flyttas fram till före sommaren. Tidsvalvet skulle ursprungligen ha öppnat 8 maj på museet på Djurgården. Tidsvalvet är en fantasifull och utforskande upplevelse om barns historia i Sverige under de senaste 150 åren.

Hazeliusmedaljen delas ut till personer som ”inlagt förtjänster om utforskningen av sin hembygd” eller gjort insatser inom kulturminnesforskningen.

Nordiska museets medaljörer och stipendiater 2020

Varje år, i samband med Nordiska museets högtidsdag, delar Nordiska museet ut Hazeliusmedaljen, medalj för Hembygdsvårdande gärning samt stipendier från Harald Hvarfners minnesfond och Mats Rehnbergs minnesfond för unga folklivsforskare.