Gå direkt till innehåll
Eleverna i klass 6 A på Brotorpsskolan i Bagarmossen berättade om sin vardag i insamlingen "Mitt liv" och är en av "Årets skaffare" 2021. Foto: Brotorpsskolan
Eleverna i klass 6 A på Brotorpsskolan i Bagarmossen berättade om sin vardag i insamlingen "Mitt liv" och är en av "Årets skaffare" 2021. Foto: Brotorpsskolan

Blogginlägg -

Insamlingen "Mitt liv" finalist i Årets pedagogiska pris

Museets digitala insamlingsprojekt "Mitt liv" är i final om att få Årets pedagogiska pris 2021.

Genom pristävlingen "Årets pedagogiska pris" lyfter FUISM, Föreningen för pedagogisk utveckling i svenska museer, varje år fram angelägna och framgångsrika pedagogiska verksamheter som bedrivs på svenska museer och kulturinstitutioner.

Av 26 inskickade bidrag är Mitt liv en av tre finalister. Insamlingen sker på minnen.se/tema/endagimittliv och uppmanar skolbarn att berätta om sin vardag och sina tankar om framtiden. Så här lyder juryns motivering:

"När barn och unga får vara en del av och medskapare av historien kan viktiga frågor ställas. Mitt liv är fast förankrat i ett äldre projekt från 1942, något som skapar perspektiv på medmänsklighet, men också ger utrymme för källkritik. Att ge en inblick i historien på detta sätt väcker tankar, frågor och förhoppningsvis förståelse för omvärlden och den historia vi alla är en del av."

Här kan du läsa mer om de tre finalisterna och hur processen fram till valet av vinnare ser ut: Rösta | (fuism.se)

Röstning och prisutdelning
Alla som är medlemmar i föreningen FUISM kan rösta, men det är inte möjligt att rösta på sitt eget bidrag. Varje medlem har en röst var. Institutionsmedlemmar har en röst per institution.

Priset tillkännages och delas ut under festliga former på Sveriges museers vårmöte 2022 i Halmstad.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Emma Reimfelt

Emma Reimfelt

Presskontakt Kommunikationschef 08-519 545 59
Sofia Hiller

Sofia Hiller

Presskontakt Pressansvarig, Nordiska museet 08-519 545 18